Fedt med høj varmeydelse til fødevareindustrien

Evnen til at håndtere høje temperaturer er afgørende, når du vælger et smøremiddel til fødevareindustrien, for eksempel når det handler om bagning, madlavning eller sterilisering. Høj varmeydelse er derfor afgørende for mange applikationer i fødevareindustrien.

Droppunktet angiver, hvordan et fedt kan modstå forhøjede temperaturer, og defineres som den temperatur, hvor smørefedt under givne testbetingelser overgår fra plastisk til flydende tilstand, dvs. når fedtet danner dråber.

Halo-Guard FG-2 har den højeste temperaturkapacitet på markedet med et droppunkt på cirka 300 ºC. Hertil kommer, at sulfonatfedt vender tilbage til sin oprindelige fedtstruktur, når det afkøles efter at have nået en temperatur, der nærmer sig sit droppunkt, i modsætning til lithiumkomplekser eller polyureafedtstoffer.