JAX Halo-Guard FG-fedtstoffer er fremstillet med et avanceret, egetudviklet calciumsulfonat fortykningsmiddel samt nøje udvalgte tilsætningsstoffer for at kunne tilbyde det ultimative multipurpose-fedt til brug i fødevareindustrien.

Calciumsulfonat er en fremragende teknologi til smøreapplikationer, hvor der forekommer varme, vand og høje belastninger.

Som vist på tegningen til højre er Halo-Guard fedtets calcitplader orienteret som fiskeskæl i et mønster parallelt med overfladen.

Dette skaber en ekstremt effektiv barriere mod metaloverfladen, hvilket sikrer fremragende slidstyrke samt ekstreme tryk- og korrosionsegenskaber.

I en traditionel fedtstruktur, vist til venstre, kan der opstå problemer, fordi fedtstrukturen ikke danner en tilstrækkelig barriere mod metaloverfladen, hvilket kan resultere i dårlig mekanisk stabilitet og i sidste ende udstyr, der ikke fungerer på grund af, at fedtet ikke smører og beskytter, som det skal.

Sammenfattende er JAX Halo-Guard FG-fedtstoffer blevet registreret af NSF til brug som et fedtstof, der kan have midlertidig kontakt med fødevarer. Fedtstofferne tilbyder en betydelig forbedring af ydeevnen i forhold til de fedtstoffer, der i øjeblikket anvendes ved hjælp af Halo-Guard, hvilket reducerer effekterne af vand, varme og belastning.